Kártya - amivel mindenki nyer!

Amire régen vártunk, megérkezett: júniustól már kiválthatók a Debrecen városkártyák a helyi állandó lakcímmel rendelkezõ polgárok számára, és számos kedvezményt igénybe vehetünk vele.

Néhány éve még irigykedve hallgattuk, hogy a legismertebb külföldi nagyvárosokban egyre több helyen vezették be a helyi lakosoknak kedvezményeket nyújtó kártyákat. A jó gyakorlatot látva egyre több hazai város is követte a példát, hogy ezzel erõsítse a település megtartó erejét, és kifejezze a helyi lakosok iránti megbecsülését.

Debrecenben több éves tervezés, elõkészítés elõzte meg a városkártya bevezetését. A Belügyminisztériummal egyeztetve sikerült egy olyan konstrukciót megalkotni, amely egyedülálló az országban. Nemcsak egy egyedi sorszámmal ellátott plasztikkártyáról van szó, hanem az e-személyi igazolványhoz hasonló okos funkciókkal is rendelkezik. A kártya kiváltása után árkedvezményt kaphatnak a debreceni lakhelyû polgárok bizonyos szolgáltatások igénybevétele esetén, és az okos funkció lehetõvé teszi, hogy akár otthonról, elektronikusan is válthatnak vele jegyet, bérletet a DKV járataira, nem kell a bérletpénztárak nyitvatartási rendjéhez igazodni.

Mire használható még a Debrecen városkártya? A tömegközlekedési jegyek, bérletek megvásárlásán túl 16-43%-os kedvezménnyel válthatók vele belépõk, bérletek az Aquaticum Debrecen Strandra és a Nagyerdei Kultúrparkba. Egyelõre! De a kedvezményesen igénybe vehetõ szolgáltatások köre folyamatosan bõvül majd, amirõl a kártyatulajdonosok a sajtóból és az internetrõl tájékozódhatnak.

A kártya kiváltása minimális költséggel jár: igényléskor az 1000 forintos elõállítási költséget kell csak a tulajdonosnak megfizetnie, miután lakcímkártyával igazolta, hogy debreceni állandó lakhelye van. A városkártyák gyerekek esetében 3 éves kortól válthatók ki, és használhatók. A kártyákat nem kell évente érvényesíteni, 3 évig használhatók, utána cserélni kell. Elköltözéskor a kártya érvényességét felfüggesztik, de nem válik érvénytelenné, visszaköltözéskor ismét aktiválható lesz a lejárati idõn belül.

Hogyan juthatunk hozzá a Debrecen városkártyához? Józsán sajnos nincs értékesítési pontja. A helyiek legközelebb a Malompark bevásárlóközpont II-es épületében, a DV Parking ügyfélszolgálatán igényelhetik személyesen, hétfõtõl csütörtökig 8-tól 17 óráig, pénteken 8-tól 16-ig. A Pallagi úti Visit Debrecen értékesítési ponton hétfõtõl vasárnapig minden nap 10-tõl 18 óráig várják a kártyát igénylõket, és kiváltható még a DVSC Shopban is a Stadionnál, nyitvatartási idõben.

Debrecen város vezetése bízik benne, hogy minél többen kiváltják és használják majd a városkártyát, ezzel is erõsítve a városhoz kötõdésüket, a debreceni lakosok közösségéhez való tartozásukat, és a kártya kedvezményeit kihasználva egyre több helyi szolgáltatást vesznek igénybe.

 

SMART ÖNKORMÁNYZAT



A lenti modulok kizárólag bejelentkezés után érhetőek el.




GYIK

Ebben a menüpontban az önkormányzat által létrehozott felületen a látogatók megtalálhatják a leggyakrabban előforduló kérdéseket és az arra adott válaszokat. A kategóriák segítenek a válaszok megtalálásában.

Formanyomtatványok kitöltése

Formanyomtatványok kitöltése és mentése otthonról, ezekre ellenőrzés kérése a hivataltól . Segítségével nagy eséllyel a hivatalban egyszeri megjelenéssel el tudja intézni az adott ügyet a felhasználó.

Kérdőív

Új kérdőíveket néhány kattintással létre lehet hozni. A begyűjtött adatokat külön felületen lehet megtekinteni, elemezni. A kérdőív megjelenését ütemezni is lehet, mely a nagyobb projektek előkészítését is nagyban megkönnyíti.

Időpontfoglalás

Az önkormányzatoknak is célszerű követni az információs társadalom által kínált lehetőségeket, növelve a lakosság elégedettségét. Az egyik legfontosabb ha időt tudunk megspórolni az online felületek kialakításával.

Bejelentések

A felhasználók létrehozhatnak új bejelentéseket és feltölthetnek képeket több kategóriában. Ezek a bejelentések a település lakóinak a hétköznapjait könnyítik meg, legyen szó egy egyszerű csőtörés vagy egy leszakadt hinta bejelentéséről.

Interaktív galéria

Az önkormányzat és a látogatók is megoszthatják élményeiket, akár a településsel kapcsolatban, akár a szolgáltatásokkal kapcsolatosan. A videók és képek feltöltése a mai okos telefonokkal már gyerekjáték.

SMART Applikáció

Smart Önkormányzat applikáció

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

iOS

Töltse le legújabb 1.0.12 verziónkat!

App Store

Android

Töltse le legújabb 1.0.5 verziónkat!

Google Play